Avantajele Medierii

mediator
Birou de mediator

Hotarare CdM nr 1321 / 14.12.2008

CIF : 25189402 / 25.02.2009

ACCESIBILITATEA prin oferirea unui cadru putin formalizat la care are acces relativ simplu oricare persoana aflata intr-un conflict.

CONFIDENTIALITATEA informatiilor de care ia cunostinta in cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele intocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii; caracterul privat al intelegerii este dat si de numarul minim de participanti (fiecare parte si un mediator).

TIMPUL REDUS permite solutionarea disputei intr-un interval de cateva zile, fara termene si intreruperi intre momentele cheie; medierea presupune o importanta economie de timp si evitarea stresului generat de un litigiu derulat in fata instantei de judecata.

COST REDUS prin plata doar a mediatorului (fie ca si plata pe sesiune, fie pe un comision din valoarea disputata); medierea implica costuri semnificativ reduse fata de o procedura judiciara, evitandu-se cheltuielile de judecata, respectiv taxele judiciare de timbru, onorariile expertilor etc.

SATISFACTIE RIDICATA, medierea fiind considerata una dintre cele mai eficiente modalitati de rezolvare a disputelor.

CONTROLUL asupra rezultatelor medierii apartine in totalitate celor doua parti care se inscriu voluntar in acest proces.

RESPECTAREA SI PROTEJAREA RELATIEI in disputele obiectuale dintre parteneri, prieteni, vecini, soti, frati, etc.

VOLUNTARIATUL, intrucat partile aflate in conflict nu pot fi constranse sa accepte procedura medierii; acestea participa doar daca doresc si, totodata, au dreptul de a renunta la contract in orice faza a procedurii.

COMUNICAREA reprezentand premiza gasirii unei solutii a litigiului dintre parti; ajuta partile aflate in conflict sa comunice intre ele.

Bdv. Tudor Vladimirescu 54B
Ramnicu Valcea, Romania
Mobil: +40 722 213 158
Fix: +40 350 405 935
Fax: +40 350 405 936
Email:   office[at]alina-sima.ro